Rónaság Kincse                
Harlekin Uszkár Kennel 
MENÜ

Rónaság Kincse Harlekin Uszkár Kennel

 

Üdvözöllek az oldalamon.

 

 

 

 


Lehoczky Renáta vagyok, a Rónaság Kincse Harlekin Uszkár kennel tulajdonosa.
A kutyák iránt érzett szeretetem már gyerekkoromban kialakult, amikor kb. 6 éves koromban megkaptam az első kutyámat. Meggyőződésem, hogy az embernek ritkán van olyan őszinte, feltétel nélkül szerető társa, mint a saját kutyusa. A kutya valóban igazi hűséges barát. 
Nagy küzdelem árán lett végül harlekin uszkárom – na jó, valójában egy icipici rábeszéléssel kellett rávennem a páromat, de természetesen rögtön beleszeretett ő is ebbe a csodás fajtába.

 

 

 

 

Ideális jegyei: 

•    Fej: szőrzete fekete, lehet vékony csík az orr tövétől az első nyakcsigolyáig, vagy fehér folt a feje tetején (korona) és fehér orrkörnyéki szőrzet.
•    Lábak: szőre fehér.
•    Has: szőre fehér.
•    Farok: töve fekete vége fehér.
•    Hát: elhatárolt foltok találhatóak rajta, vagy elhatárolt kör alakú fekete foltok.
 
Amikor a fehér részek csak a lábakra, mellkasra korlátozódnak és a színes rész egy összefüggő nagy folt lesz, akkor beszélhetünk tuxedo- ról azaz szmokingos uszkárról.
 
 
 
 
 Többszínű uszkárok mindig is léteztek. Régi dokumentációk bizonyítják, hogy az alapszínek mellett ott voltak a tarka uszkárok is.
 

 
 Számos kinológus próbálta az uszkár eredetét kibogozni, több-kevesebb sikerrel. A kutatásokból az szűrhető le, hogy valószínűleg különböző vadászkutyák (spanyol, portugál, francia, német, magyar és orosz) és bozontos szőrű juhászkutyák keverékéből alakult ki. Származási országára vonatkozóan több feltevés is van, a feljegyzések alapján úgy tűnik, Németország , Franciaország  vagy Oroszország lehet a fajta őshazája. Az uszkár származása nem teljesen tisztázott. Francia fajta. Az eredetileg nagy termetű uszkárt vízből való apportirozásra és vadászatra tenyésztették ki, de voltak apróbb változatai is, ezek az európai nemesi családok kedvelt háziállataik lettek
Színei: Fekete, fehér, barna,  ezüst (szürke) és apricot (sárgabarack színű). Ezen kívül léteznek még a red(vörös), a blue(kék), a cream.
 
És már megjelentek az új színek: a foltos uszkárok, és közöttük természetesen a HARLEKINEK!
 
 
 
 

 

 

Weboldal készítés ingyen

Asztali nézet